Bunadsgeriljaen i Helgeland

Vi kan ikke akseptere et dårligere føde- og akuttilbud

Kontakt oss

#Sandnessjøen

Om oss

Bunadsgeriljaen i Sandnessjøen reiste seg da det ble klart at en ekstern ressursgruppe på Helgelandssykehuset har foreslått å gjøre dagens tre lokalsykehus om til ett stort akuttsykehus plassert i utkanten av regionen. 

Helgelandssykehuset Sandnessjøen og fødeavdelingen her
er derfor truet med nedlegging. Fødeavdelingen er kvalitetsmessig topp-to på kvalitetsindikatorer i landet, sammen med Kongsvinger sykehus.

Fire timers reisevei

Reiseavstandene på Helgeland er allerede med dagens struktur store, og transporttiden for fødende er allerede kritisk lang. Denne omstruktureringen vil kunne gi opptil fire timers reisevei for fødende og akutt-pasienter. 

Øykommunene reiser seg

Vi kan ikke akseptere et dårligere føde- og akuttilbud etter prosessen med Helgelandssykehuset 2025 er over.

Bunadsgeriljaer har etter dette reist seg på hele ytre og søndre Helgeland, blant annet i Herøy og Dønna, og det har også vært markeringer i øysamfunnene Træna, Lovund, Vega og Brønnøysund

Slik kan du støtte oss:

Vil du støtte bunsdsgeriljaen lokalt i Helgeland? 

Vipps: #570170

kontonummer: 3930.08.89399

Ta kontakt

Aktuelt 

BG Sandnessjøen
Kontakt: Line Ingjerd Rønning Føsker
line.ronning.fosker@gmail.com

Line (f.1976) er leder for Bunadsgeriljaen i Sandnessjøen. Line er fra øya Dønna, men bor og jobber i regionsenteret Sandnessjøen på Helgelandskysten. Hun er utdannet matematikklektor og har etter mange år i Vestfold flyttet hjem og jobber i dag på Sandnessjøen videregående skole. Line er gift og har tre barn. Hun jobber sammen med en stor arbeidsgruppe i den lokale bunadsgeriljaen.

Andre lokale BG-grupperinger

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe!